Αρχική Σελίδα / Επιμόρφωση Καταναλωτών / Σχολή Καταναλωτών
Print this page
 
Σχολή Καταναλωτών
 

Στις σύγχρονες κοινωνίες του σήμερα, οι καταναλωτές βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με ένα τεράστιο όγκο από αγαθά και υπηρεσίες που είναι προϊόντα πολύπλοκων και προηγμένης τεχνολογίας βιομηχανικών και γεωργικών διαδικασιών. Οι αναγκαίες ικανότητες για λογικές αποφάσεις απέναντι σε αυτές τις δυνάμεις και στην πολυπλοκότητα της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, είναι συχνά πέρα από τις δυνατότητες των πλείστων καταναλωτών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών ίδρυσε το 1990 την Σχολή Καταναλωτών.

Το όραμα της Σχολής είναι να προσφέρει σε όσο το δυνατό περισσότερους καταναλωτές, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, συγκεκριμένες πληροφορίες, γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να επιλέγουν λογικά τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην αγορά με βάση την καταλληλότητα σε σχέση με το τι επιθυμούν και ποιες είναι οι οικονομικές τους δυνατότητες.

Μελετά επίσης τις ανησυχίες τους αναφορικά με θέματα υγιεινής, ασφάλειας τροφίμων και του περιβάλλοντος. Τους παρέχει τη γνώση σχετικά με τους ισχύοντες νόμους για τους καταναλωτές καθώς επίσης και τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους.

Η Σχολή λειτουργεί από τα μέσα του Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος Μαΐου. Σήμερα λειτουργούν σχολές στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο.

Τα μαθήματα διεξάγονται μια φορά τη βδομάδα και είναι δωρεάν και η παρακολούθηση εθελοντική. Οι λέκτορες παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Πρόκειται για επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που πιστεύουν στην εκπαιδευτική πολιτική του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών και είναι πεπεισμένοι ότι οι καταναλωτές του σήμερα απαιτούν καλύτερη κατάρτιση όσον αφορά τη γνώση και τις δεξιότητες παρά προηγουμένως. Πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι το κοινό θα αποκτήσει τα καλύτερα εφόδια για να συμμετέχει αποτελεσματικά στο χώρο της αγοράς αν προετοιμαστεί συστηματικά για το ρόλο του ως καταναλωτής.

Η Σχολή Καταναλωτών απονέμει κάθε χρόνο Πιστοποιητικό Φοίτησης στους φοιτητές της.

 
Χάρτης Πλοήγησης
Όροι Χρήσης
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Copyright ©2012 Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Designed & Developed by NETinfo Plc

Επικοινωνία
 

Γραφείο Λευκωσίας – Κεντρικό Γραφείο
Διεύθυνση: Λεωφ. Ακροπόλεως 8, Γραφείο 302, 2006, Στρόβολος, 
Τ.Θ. 24874, 1304 - Λευκωσία 
Τηλέφωνο: 700 00 700 
Φαξ: +357-22-516118 
e-mail: info@katanalotis.org.cy

 

μέλος των οργανισμών: